Покана за практически семинар

УВАЖАЕМИ  КОЛЕГИ,

 Национален музей на образованието – Габрово, има удоволствието да Ви покани на практически семинар на теми „От играта до експеримента в музейния свят на познанието /Музейно-педагогически практики и програми за предучилищното образование/  и Съхраненото културно наследство – живата памет на Родината в българското училище зад граница”.    

Семинарът се организира от Национален център „Музейно училище” в партньорство с РУО – Габрово и е част от дейностите по Национална програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда” с модул „Културните институции като образователна среда”.

 Предназначен е за педагози от детските градини и българските училища в чужбина, музейни специалисти, експерти, ангажирани със създаване на музейно-образователни програми в реална и виртуална среда.

Практическият семинар ще се проведе на 5-6 ноември 2021 г. чрез онлайн платформата ZOOM с модератори гл. ас. д-р Тодор Петев, преподавател във ФНПП на Софийски университет и доц. д-р Адриана Любенова, член на УС на АБУЧ и преподавател в Пловдивския университет ”Паисий Хилендарски”.

Материалите от семинара ще бъдат публикувани на сайта https://nmo-shkolo.com

Изисквания към презентациите:

  • Презентация на PowerPoint, времетраене за представяне до 15 минути.
  • Предварително изпращане на презентациите и текстовете, във формат .doc (Microsoft Word) на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .
  • Бележките се разполагат след основния текст и се номерират с арабски цифри. Цитиране – авторските имена в инверсия и болдирани, заглавие, том, издателство, място и година на издаване, страница.
  • Илюстрациите (снимки, графики, карти), които са във файла, да бъдат изпратени и като отделни файлове във формат .jpg  и резолюция не по-малко от 300 dpi (за да могат да се използват за печатно издание)

Програмата на семинара ще бъде изпратена допълнително.

За информация: тел. 066 806 461 – Благовеста Божинова, музеен педагог

Моля да потвърдите Вашето участие до 22 октомври 2021 г. на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Please publish modules in offcanvas position.